Протипожежна просвіта малюкам

17 листопада 2016 року у ДНЗ відбулася зустріч вихованців з працівниками пожежної частини. Рятувальна команда цікаво, доступно та кваліфіковано провела роз’яснювальну роботу з дітьми, нагадала правила безпечної поведінки в побуті, особливу увагу звернули на безпечне поводження з вогнем. Діти із задоволенням переглянули мультфільм, дали відповіді на запитання вікторини.

Ця зустріч сприяла виробленню в учнів навичок і умінь грамотно й чітко діяти в надзвичайних ситуаціях для захисту свого життя та здоров’я.

Найцінніше – здоров’я і життя дитини. Часто, втягуючись в кругообіг повсякденності, ми забуваємо про те, скільки несподіваних небезпек підстерігає людину на життєвому шляху. Наша безпечність і байдуже ставлення до свого здоров’я часто призводять до трагедії.

Адже людина може запобігти біді, уберегти себе і своїх близьких від небезпеки, якщо буде володіти елементарними знаннями основ безпеки життєдіяльності. Знання ці формуються в процесі виховання, отже, навчання дітей, забезпечення безпеки їх життєдіяльності є актуальним педагогічним завданням. Однією з основних задач у роботі з дошкільниками є навчання правилам дорожнього руху, пожежної безпеки та прищеплення навичок правильних дій.


Завдання:

- Навчити вихованців умінню розпізнавати й оцінювати небезпеки навколишнього середовища;
- Розкрити систему знань про небезпеку різного походження, заходи по їх запобіганню, ліквідації їх наслідків;
- Прищепити вихованцям навички захисту та самозахисту, почуття допомоги та взаємодопомоги в ситуаціях небезпечних для їх фізичного, психологічного здоров’я та життя за допомогою музично-театралізованої діяльності;
- Знаходити нові агітаційні форми пропаганди правил пожежної безпеки, дорожнього руху
- Зміцнити спадкоємні зв’язки з початковою школою
- Згуртувати дитячий колектив через спільну творчість

Теоретична і практична значимість даної розробки полягає в тому, що визначено зміст роботи з основ безпеки життєдіяльності, яка включає в собі різні форми роботи як з дітьми та їх батьками, так і з педагогами. Це дозволяє здійснювати процес виховання цілеспрямовано.

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.