Приймаємо участь у конкурсі проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет».

"Проводимо дозвілля разом"

КДНЗКТ №5 «Веселі зайчата» знаходиться в центрі великого мікрорайону. Можливості охопити всіх дітей немає. Особливо немає можливості організувати дозвілля дітей у вихідні та святкові дні. Саме тому, виникла потреба створення центру для організованого відпочинку, рухливих ігор, змагань, прогулянок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, особливо у вихідні та святкові дні, спрямовувати виховання дітей на формування здорового способу життя, підвищення групової злагодженості та колективізму серед дітей, на взаємодію з родинами в розв’язанні завдань соціального виховання дошкільників та дітей молодшого дошкільного віку.

Національна програма «Діти України», Національна доктрина розвитку освіти, програма «Здоров`я нації» визначають завдання розвитку дитини, становлення її духовного, психічного і фізичного здоров’я, формування у дітей відповідного ставлення до життя як найвищої індивідуальної та суспільної цінності. Згідно з рекомендаціями Базового компонента дошкільної освіти та Законом України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю» було прийняте рішення про посилення уваги до соціального виховання дітей мікрорайону, яке вимагає пошуку найбільш ефективних засобів, форм та методів організації дозвілля дітей. Важливим фактором розвитку дитини - є розвивальне середовище.

Тому, громадською організацією «Рада дитячого садка «Веселі зайчата» підготовлений проект «Проводимо дозвілля разом».

Мета цієї роботи:

- створення центру відпочинку, рухливих ігор, змагань, прогулянок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку;

- створення умов для особистісного росту дітей, формування активної життєвої позиції;

- виховання соціально адаптованої особистості;

- охоплення всіх дітей мікрорайону, пропаганда здорового способу життя;

- розвиток і удосконалення фізичних і духовних якостей дитини;

- формування почуття колективізму, спільної ігрової діяльності.

Комунальний дошкільний навчальний заклад №5 «Веселі зайчата» знаходиться на місцевому бюджеті. Вихованці закладу та діти мікрорайону – це діти із малозабезпечених родин, які найбільш постраждали в наслідок фінансово-економічної кризи. Місцевий бюджет не має змоги виділити кошти для організації спортивно-ігрового майданчику для дітей мікрорайону.

Для створення спортивно-ігрового центру на базі ДНЗ №5 «Веселі зайчата» з дітьми та їх батьками громадська організація «Рада дитячого садка «Веселі зайчата» та ДДО, підготували проект «Проводимо дозвілля разом» для участі в конкурсі проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет» і отримання фінансової допомоги на придбання :

- тротуарної плитки

- лави для відпочинку

- урни для сміття на території дошкільного навчального закладу

- ігрове та спортивне обладнання

Мета та завдання проекту

об’єднати зусилля колективу працівників комунального дошкільного навчального закладу комбінованого типу №5, батьківської громадськості, громадської організації «Рада дитячого садка «Веселі зайчата»», місцевої влади, бізнесу для надання фінансової допомоги у створенні спортивного-ігрового центру для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку, завдяки чомуне допустити неорганізованості дітей мікрорайону та байдужого відношення дітей і дорослих до корисної та розвивальної організації дозвілля.

В результаті реалізації проекту «Проводимо дозвілля разом» буде досягнуто слідуючих результатів :

1. Комунальний дошкільний навчальний заклад комбінованого типу «Веселі зайчата» стане центром для проведення дозвілля дітей дошкільного віку та молодшого шкільного віку у вихідні та святкові дні.

2. Кожна дитина зможе навчатись, грати та розвиватись.

3. Місце відпочинку для дітей та їх батьків.

4. Реалізація програми «батьки-діти-педагог».

5. Ігровий та спортивний дитячий осередок.

6. Залучення всіх дітей мікрорайону.

7. Прищеплення і формування у дітей здорового способу життя.

8.Підвищення групової злагодженості та колективізму серед дітей.

Реалізація даного проекту буде забезпечена спільною діяльністю виконкомом Марганецької міської ради, адміністрацією дошкільного навчального закладу №5 «Веселі зайчата», громадською організацією «Рада дитячого садку «Веселі зайчата» при активному залучені батьків дітей та вихованців .

Кiлькiсть переглядiв: 299

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.