До нового навчального року готові

У 2015/2016 році дошкільний заклад працював за Програмою розвитку дітей від пренатального періоду до трьох років «Оберіг», Програмою розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля», програмою розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», Базовим компонентом дошкільної освіти (нова редакція).

Упродовж 2015-2016 навчального року навчально-виховний процес дошкільного закладу був спрямований на вирішення таких завдань:

  1. Робота над вивченням першого етапу обласного методичного проекту «Освітні стратегії соціалізації особистості громадянського суспільства» (І етап – підготовчий)
  2. Формування життєвої компетенції дошкільника шляхом активізації мовленнєвих здібностей відповідно до чинних державних програм:
  • «Українське дошкілля»
  • «Соняшник»
  • «Оберіг»
  • «Впевнений старт»

3. Охоплення дошкільною освітою 97% дітей 3-6-тирічного віку, утримання 100% показник охоплення дошкільною освітою дітей старшого дошкільного віку, надання безкоштовні якісні освітні послуги дітям, з психофізичними вадами розвитку.

4. Забезпечння умовидля екологічного виховання дитини в процесі організованої й самостійної предметно-практичної діяльності дітей.

5.Виховання патріотичних почуттів дітей шляхом удосконалення модернізації підходів у роботі з родинамиЗміцнення матеріально-технічну базу дошкільного закладу, а саме: частковий ремонт приміщення харчоблоку, частковий ремонт приміщення ДНЗ за рахунок спонсорських внесків згідно батьківської угоди.

Кабінети обладнані за сучасними вимогами, естетично оформлені, розташовані у зручному для батьків і дітей місці. Мають належне матеріальне забезпечення: каталоги спеціалізованої літератури, розробки занять, дидактичні посібники та ігри, що допомагають в роботі з кожною дитиною.

Під час активної підготовки до літньої оздоровчої роботи з дітьми на території дошкільного закладу виготовлене та встановлене нестандартне обладнання у вигляді тварин, квітів, вазонів, тощо.

У дошкільному закладі створено Громадську організацію «Рада дитячого садка «Веселі зайчата». Предметом діяльності Організації є створення умов та об’єднання зусиль зацікавлених юридичних та фізичних осіб для співпраці по наданню матеріальної, фінансової, медичної, оздоровчої допомоги, які сприяють розвитку комунального дошкільного навчального закладу комбінованого типу № 5 «Веселі зайчата».

Згідно інструктивно-методичним рекомендаціям «Про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році», пріоритетні змістові напрями освітнього процесу у дошкільних навчальних закладах на 2016/2017 навчальний рік визначаються з урахуванням потреб сьогодення у посиленні складових соціально-морального, емоційно-ціннісного розвитку дітей, покращення їхнього фізичного, психічного здоров`я упродовж дошкільного дитинства. Пріоритети, проголошені у минулому навчальному році, зберігають актуальність і нині з метою налагодження в дошкільних закладах послідовних систем роботи, спрямованих на їх реалізацію. Ключовими пріоритетами змістового наповнення освітнього процесу у новому навчальному році є такі:

- національно-патріотичне виховання;

- економічне виховання;

- формування у вихованців навичок спілкування і ефективної взаємодії з іншими дітьми, дорослими людьми;

- музичне виховання

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.