Підсумки літнього оздоровчого періоду

Відповідно до плану заходів робота проводилася за трьома напрямками: з кадрами, дітьми, батьками. Робота педагогічного колективу була активізована щодо організації змістовного дозвілля дітей. Було розроблено план роботи та забезпечено його виконання. Діяльність дітей влітку проводилася відповідно до вимог програми розвитку дітей дошкільного віку «Українське дошкілля». Оздоровча робота з дітьми складалася з повітряного загартування, ходьби босоніж по покращеному трав’яному покриттю, методу холодової дії на стопи ніг дитини. У жаркі дні використовувалися надувні басейни для всіх груп. Систематично велася робота, направлена на розвиток та укріплення здоров’я кожної дитини: організовано проведення ранкової гімнастики, занять з фізичної культури, спортивних та розважальних свят, музичних занять на свіжому повітрі. Створені безпечні умови для дітей у приміщенні дошкільного закладу та на ігрових майданчиках під час прогулянок. Педагогічний персонал дбав про змістовність ігрової та інших видів діяльності дітей на подвір’ї; забезпечував емоційний комфорт; захист дітей від будь-яких дій, які шкодять здоров’ю.

Функціонуючі групи влітку в достатній кількості були забезпечені твердим та м’яким інвентарем, миючими та дезінфікуючими засобами. Забезпечено безперервну роботу систем водопостачання та каналізації, гарячої проточної води, холодильного та технологічного обладнання

Особлива увага була приділена організації роботи харчоблоку: дотримання санітарно-гігієнічних вимог, складання перспективного та поточного меню згідно рекомендацій щодо харчування дітей в дошкільному навчальному закладі, забезпеченість продуктами харчування, дотримання строків реалізації.

Аналіз харчування показав:

· вихователі дотримувалися вимог програми щодо виховання культурно-гігієнічних навичок дошкільників;

· помічники вихователів виконували санітарні норми організації харчування в групах.

Старшою медичною сестрою та завідувачем здійснювався контроль за виконанням працівниками закладу санітарно-гігієнічних норм і правил утримання приміщень закладу та технологією приготування їжі, при наявності сертифікатів якості харчових продуктів та питної води. Здійснювався контроль також за дотриманням раціонального режиму виховної діяльності та проведення за гартувальних процедур у всіх вікових групах. Працівники закладу дотримувалися виконання питного режиму та режиму дня. Проте, були випадки відсутності у дітей головних уборів.

Проводилася роз’яснювальна робота з батьками та вихованцями щодо дотримання правил поведінки на воді, з легко займаними та вибухонебезпечними предметами і речовинами, безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки, попередження та лікування теплових і сонячних ударів, укусів комах, можливого отруєння грибами, ягодами, рослинами, запобігання кишково-шлункових інфекцій та інших видів дитячого травматизму.

Під час оздоровчого періоду (червень-серпень 2019 року) було введено четвертий прийом їжі, тобто діти вживали фруктовий сік щоденноЗаходи з дітьми, передбачені планом роботи, були виконані педагогами закладу у повному обсязі й своєчасно. Оздоровлено всіх дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.